Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

det kunde man ju anat!!!

Kategori: Allmänt

askmoln!!!


jag hoppas VERKLIGEN att detta moln inte ska ställa till det för mig och Ida!
så som vi längtat att få åka iväg!

och nu är det nära! om ca 45minuter åker jag och pappa mot flygplatsen =) där ska jag möta upp Ida, checka in bagaget och sen kliva ombord på flyplanet till Arlanda =) där ska vi ta oss till Ibis Hotell och checka in... Och som de känns nu känns sängen där mer lockande än nåt annat... är så ruskigt trött!

efter att imorgon bitti avnjutit hotellfrukost bär det av mot Arlanda igen och checka in väskorna och hoppa på flyget! Kring 12 lokal tid kommer vi, FÖRHOPPNINGSVIS, att vara i Edinburgh =)=)=)

MEN!!! jag va precis in på yr.no och kikade in vädret i Edinburgh... Undrar om det har med askmolnet att göra men nu ska det regna heeeela veckan =( förut när jag varit in och tittat har det sett ut som att solen skulle titta fram lite iaf... men men, detta klimat är ju uppochner, ingen kan nog säga säkert hur vädret kommer att bli... Det är bara att ta dagarna som de kommer =)

Puss och Kram Skumbanan

oversensitive??!? me?!?!

Kategori: Allmänt

jo jag e nog de...
speciellt när det gäller min fina nya dator =)

jag blir sååååå irriterad när folk går till min dator och ändrar låt och annat...
som ikväll...

Man ändar inte låt hur som helst utan att be mig om lov... jag har lånat ut min dator till 1 ändamål... och det är att spela 80talsmusik, så länge folk håller sig till det är det fine =) men när man börjar spela Green Day och Opeth då rinner det över...

I övrigt är det en tokskoj fest =)

Puss och Kram Skumbanan

been there done that...!

Kategori: Allmänt

hade en rubrik till detta inlägg, men den rubriken hade jag tydligen redan använt... hm... tyyyfis...

men oh My God alltså! för en liten stund sen så blev jag "inbjuden till chat" på facebook av en kille som jag inte träffat eller hört mycket från sen typ 2000. Nämligen en kille från Kenya som kom och gick i min klass under vårat 7e skolår =) så himla skoj att skriva med honom och få höra vad han pysslar med =) verkar gå rikigt bra för honom =) jättekul!


å jag tror..inbillar mig...
...att jag...kanske....
...fattat tycke för en person...


men mer säger jag inte för tillfället... vi får vänta och se!

just nu lääängtar jag till imorrn och min och Emelies 80-talsfest!




ska bli så lajbans =)

å så längtar jag ju såklart väldigt mycket till på måndag kväll då min och Idas resa börjar =)
på tisdag mitt på dagen är vi ÄNTLIGEN i Edinburgh! som jag har längtat!



och på torsdag... bär det av till Hogwarts!!! =)





kanske får vi också träffa Hagrid och Dumbledore =)


nej nu tror jag att det bli sängen, så man e pigg och alert imorron =)


Puss och Kram Skumbanan

hehe, bra att man e me!

Kategori: Allmänt

försökte hitta nånstans där det stod när höstforum är.. men icke.. gick på magkänslan, det har ju varit v.44 tidigare år... bokade en stuga...

för en stund sen blev jag uppringd av Skistar Vemdalen... det är v.45 det är höstforum... *piiiinsamt!* men tjejen i luren va jättetrevlig =) och nu har jag bokat om, inte en lika fin lägenhet, men vi har nånstans att sova ;)

den första stugan jag bokade låg 100m från hotellet, och det var lite det jag gick på när jag bokade denna =) den här ligger bara 250m från hotellet så det är ju superbra =)

det pissiga numera är att man inte kan välja att städa själv, utan de tar automatiskt en avgift på 1300 för slutstädningen...grr... vi som e så grymma på å städa! men men...

nu är allt grett igen =)



Puss och Kram Skumbanan

men åh!

Kategori: Allmänt

idag kom domen!
Från Marcus Bildoktorn på Bilbolaget...
Dags för motorbyte... suck...

Men men, det skulle väl förr eller senare bli dags för det så det är väl lika bra att de va nu då... Men de som gör mig mest irriterad är att killen på verkstan hemma i byn trodde att avgasproblemet berodde på katalysatorn, så nu har jag bytt katalysator HELT I ONÖDAN!!! grr... mycke pengar där... suck... men han ska få en chans till! Enligt Marcus Bildoktorn så blir det billigare för mig och killen på verkstan här hemma tar hem en begagnad motor och byter den =) så så får det bli! Bara jag får tag på honom!!!

Efter domen på Bilbolaget for jag till Elin och Martin och fick kaffe och kakor =) å Emelie dök upp hon me, så vi satt å surra om dittan å dattan =) Men nu är jag hemma i Föling igen!

Det börjar kännas att man varit uppe sen halv fem i morse... snurrig i kolan och trött... så snart ska jag kila och ta in hästen å sen tror jag att jag ska knyta mig =) Börjar 7 imorrn, så de e tidig uppstigning imorrn me... Men jag får ju sluta kl13 istället =) Jippi! Då ska jag fixa och dona inför lördagens kalas =)

Puss och Kram Skumbanan

go with the floooow!

Kategori: Allmänt


mjojajjemen, så e re... the flow... ca en gång i månaden är det dags att "go with the flow" om ni fattar vad jag menar ;) iaf om man e tjej!

om igår var en dag i paradiset att va på jobbet så var dagen idag raka motsatsen.. känns de som iaf.. för jag är heeelt knäckt! hugaligen... men men... har fixat en ny skiva till bilen nu, de va på tiden!!! =) känns bra, så att jag har nåt annat än Jay Smith att spela när det inte är nåt bra på Rix =P inte för att det är nåt fel på Jay ;) men det kan bli lite monotont...

åååå NU har jag bokat en stuga i Vemdalen till höstens dansforum =) ska bli så lajban! Jag och Emmelie och Suzette på jobbet bestämde att vi skulle boka en stuga tillsammans och dra ihop lite folk =) sagt och gjort! bokat är det nu, och folk ska det ju inte va nåt problem att få me ;) vi ska bo 100m från hotellet, alldeles bakom faktiskt =) sweet! de e krypavstånd hem *fniss*

nejnej, detta går inte... nu måste jag ha mig ner till min våning och ta en dusch och sen röja lite innan det är dags att sooova =) upp kl4 imorrn =S jobba till ca 12.30, in me bilen till Bilbolaget och försöka få reda på vad som är tokigt med min lilla älskling =) sen (eventuellt) brumma hem och börja förbereda för helgens kalajs =)


Puss och Kram Skumbanan

gamla hundar...!??!

Kategori: Allmänt

nääääe min vovve e inte gammal! eller jo, han blir ju faktiskt 12 år i november... lille Spader =)
men det är rätt fränt, folk säger hela tiden att man inte kan lära gamla hundar sitta... jaja, de må så va, men man kan lära gamla hundar nya saker ;) för min vovve kunde inte, eller vi har inte tidigare provat, gå utan att man höll i kopplet... men förra sommarn vart jag så lej han en kväll så jag lät liksom kopplet bara släpa efter när vi gick hem från stallet.. och tammetusan, gick det inte finemangens =) så sen den kvällen har jag alltid låtit honom gå själv, vissa gånger misslyckas de och han rymmer eller hittar på annat bus, men 95% av gångerna går det finfint =)

idag har varit en helt wonderbar dag på jobbet =) tänker inte säga mer! =P


Nu ska jag slänga över lite musik till mobilen och sen ska jag hälla upp ett glas rött och kika på House =) för det där glaset rött tycker jag att jag är förtjänt efter en bra dag på jobbet, och att jag 2 dagar i rad har tagit mig iväg på min cykelrunda a ca 5 km ;) å som slutar i en låååång seg uppförsbacke....


Puss och Kram Skumbanan

obladi oblada...!

Kategori: Allmänt

vet inte vart det kom ifrån... men de låter lite skoj =)

det känns i mina stackars knän att jag ansträngt dem idag... har ända sen i början av förra veckan tänkt att jag skulle ut me cykeln, komma igång med mina cykelturer igen... men så blev jag sjuk och har varit halvtussig sen dess... Men idag trotsade jag min halvtussighet =P och hoppade på cykeln, ner på macken och fyllde på luft och sen tog jag min 5km runda, fast åt "andra hållet"... Å de kääääänns nu, men bara i knäna... huga...!

I lördags kväll fick jag me mig säsong 4 och 5 av Alias hem från Ida, och nu gör jag inget annat än tittar på Alias =P inte för att de gör mig nåt... Man kan ju uppdatera bloggen, skriva mail och annat fastän man kikar på film ;)

I fredags hade jag en urskoj eftermiddag och kväll me Emmelie och Suzette =) efter jobbet drog vi in på stan och kikade i lite affärer för outfit till Suzette inför helgens stundande 80talsfest! =) sen gick vi på Eastern Palace och åt gott, sen gick vi till Paus och fick gott kaffe =) sen åkte vi hem till Emmelie och spelade lite PartyAlias, fast det blev mest en massa prat om annat =)

Jag avslutade fredagen (den 13e) med att köra på en hare, som resulterade i trasiga extralysen =P

Imorrn efter jobbet ska jag och Emmelie pallra oss till Frösön och kika på när Suzette och hennes fotbollslag spelar match =) ska bli skoj! =)

Nu, åter till Alias =)

Puss och Kram Skumbanan

jag ska sluta svära...!

Kategori: Allmänt


på bilister som inte vet vart blinkersen sitter i en bil =P
så tänkte jag idag när jag for mot stan efter jobbet... För min bil har nämligen fått spunk! den gör lite som den vill, och nu ville inte blinkersen funka... grr... men lagom till att jag körde in på gatan där Ida e å jobbar (ta inte detta på fel sätt nu =P ) så började allt funka som det skulle igen... wieeeerd!!!

Mötte upp Ida, fick nyckeln till hennes lägenhet och nu ligger jag här på hennes säng, småkikar på tv  och surfar runt på datan i väntan på att hon ska komma hem me tårta =) hehe

Min kära kusin IDA fyller 20 år idag!!! Hurra hurra hurra hurra!!!



Efter lite tårta drar jag vidare till Emelie, för att käka gott, dricka gott och planera inför nästa helgs kalajs =) 80-talsfest =) jippie!

När jag va in på östersundsbostäder och kikade hur jag ligger till i köerna, såg jag att jag har plats 5 på en lägenhet i torvalla, och så anmälde jag intresse till en 2a i valla, där jag för tillfället också har plats 5 =) hoppas hoppas på den i valla =) vore så nice att få komma tillbaka dit =)


Puss och Kram Skumbanan

freak show!!!

Kategori: Allmänt


ligger i kusin Idas säng på Frösön och slötittar på tv... Miami Ink =) å där är Ami på Coney Island och tatuerar människorna som arbetar på Coney Island Freak Show... Väldigt speciella personer... De verkar va helt normala, men de ser lite annorlunda ut...om man säger så...

Igår va jag på O'learys med några gamla kursare... Vi va 8 st av ca 15 som alla va från Östersund (med omnejd) som gick AUO1an tillsammans, och några av oss har hållit kontakten sen dess, andra inte... Men Fejjan e bra =) En av grabbarna skickade ut en inbjudan på fejjan för ett par veckor sen, och det var riktigt skoj att träffa dem igen =) vi käkade, drack, mådde gott och snacka skit =) kring 22 kom min Emil och en jobbarkompis till honom och anslöt... Visade sig att han kände till några av dem som jag satt med... it's a small world after all =P

Efter en stund drog jag, Sara, Therese, Emil och Kajsa vidare till G3 och flängde runt... Jag hade som plan att åka hem efter afterworken på Olles, men men... =P Kl.1 tyckte jag att de va dags att bege sig...

Somnade kanske runt 2 och vaknade av att solen sken mig rakt i ögonen... tittade på klockan och såg att den va bara strax efter 6... huuuuuga... vände på mig och somnade om.. vaknade igen kring halv åtta och blev lika brydd när jag såg va klockan va... försökte somna om men de gick inte... så jag har lega här och kika på tv hela morgonen... =) snart blir det en dusch, och ringa till Emmelie och höra hur vi ska göra idag... Vi hade planerat att bara ligga i solen och må gott idag... men solen har gömt sig.... =(

Puss och Kram Skumbanan

Sara Varga!!!

Kategori: Allmänt

Du säger att du har förändrats
Att du aldrig menade att slå
Du säger att allt har förändrats
Om jag ville, så skulle jag förstå
Man skadar inte den man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Jag lever med mina minnen
Och sår som ingen kan se
Jag lever med mina minnen
Försöka glömma är ingen idé
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Du skadade hela mitt väsen
Du sa att jag alltid gjorde fel
Du klagade på hela mitt väsen
Tills jag inte längre var hel
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Och jag älskar livet
Det får du inte ta ifrån mig
För om nu hat är motivet

Så finns där inget hat hos mig

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det aldrig värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

vad vore livet utan spontanitet!?!?!

Kategori: Allmänt

ja eller hur!??!
idag blev det helt oförhappandes kladdkakebak efter jobbet =)
En kollega till mig ska bjuda på fredagsfika imorrn, å va så "smart" å fråga vad vi ville ha =P å kladdkaka kunde hon ju inte baka... (inte jag heller=P) men jag erbjöd mig att hjälpa till! ;) Å skoj hade vi! Får hoppas det smakar lika bra åxå ;)

Nu ska jag plocka fram lite grejs till vad jag tror blir en toppenhelg!
After work med "gamla" kursare imorrn, och myspys med E och S på lördag, och sen dans i Nälden =)


Puss och Kram Skumbanan