Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

OnePiece =)

Kategori: Allmänt

jajjemen! igår inhandlade jag min allra första OnePiece, ja första, för jag kommer garanterat att inhandla minst en till =) för ojojoj så mysigt det är att spankulera omkring här hemma =)

men så sköööönt att det är helg =) det kändes verkligen välbehövligt i bilen hem... det har gått bra att jobba i veckan, men guuuusiken så najs å känna att jag bara kan chilla ikväll å känna mig ledig =) nog för att jag ska upp å jaga älg imorrn, men jag får ju sova till framemot kl.7 ;) rena sovmorgonen, har klivit upp kring 5 hela veckan...

i onsdags skrev jag kontrakt på nya bilen =) jippi! jag längtar sååå till jag får hämta ut den, om ca 2 veckor! =) yey!

å idag tog min "gamla" bil å gjorde ett återbesök på verkstan... borde ha klippkort där =P men nu *pepparpeppar* funkar allt som det ska =)

Puss å Kram Skumbanan

gjort på en grisblink... =)

Kategori: Allmänt

jajjemen, je e bra husku je ;)

skickade ju några bilder från jobbet till min mail, för mitt PIM arbete å nu har jag suttit å lagt in dom i arbetet och sett till så de tajmar med bildövergång och text, å de va ju fort gjort... nu fattas det några bilder, men jag ska försöka knäppa några imorrn =) arbetet ska va klart 11 november så det är ju inte tokakut, men jag vill ju som få klart det åxå... även om det är riktigt kul å hålla på me Power Point igen =) å sen när all text å alla bilder är inlagda och tajmade så ska jag tala in en berättarröst... huga... men det blir nog bra när det är klart ;)

Nä nu blir det snart stallet, så jag slipper sitta här å gruva mig för att gå ut nå mer ikväll ;)

Puss å Kram Skumbanan

kors i taket.... å halleluja!!!

Kategori: Allmänt

Hade tänkt å skriva ett inlägg till igår med rubriken Halleluja, men det blev aldrig av... =P men anledningen till den rubriken är den att jag i flera veckors tid väntat på att biljetterna till Magnus Betnér i Östersund skulle släppas, å jag har varit in å kollat i princip varje dag, för sist han va på besök i stan gick biljetterna åt som smör i solsken och jag hann inte få några biljetter =( förutom den gången har jag, vad jag vet, sett honom live i Östersund de gånger han varit här =) å igår när jag va in å kika på hans hemsida stod det "som vanligt" att biljetterna släpps inom kort, men jag gjorde som jag gjort alla andra gånger jag kollat läget, jag gick in på ticnet å kikade, å jojjomen, där fanns de biljetter, de släpptes igår ;) så jag skynda mig å ringde Ida å fråga hur många hon skulle ha å så bokade jag =) så 8 mars ska jag få se min favvo komiker!!! =) Halleluja!

å kors i taket, rubriken för dagen, är att jag två dagar i rad har fått samtal från T.B... underligt, oftast har det varit jag som ringt... men glad blir jag ju såklart =) även om jag släpper taget om honom mer och mer....försöker iaf.. ;)

å puuuuuust, nu har jag slängt mig i soffan, har fötterna på bordet å datan i knät å Spotify på lagom volym för stunden =) idag har varit en låååång dag, va skulle ha planeringsdag på jobbet egentligen, men vi tog hela dan å fixa till på våran avdelning å tömde den andra, för nu ska våran flinka målarinna börja på andra avdelningen och vi ska nu få husera i våran "nya" fräscha avdelning från och med imorrn! Det känns superdupergrett!!! =) men jag e helt färdig... vi har målat lite möbler, kånkat möbler å fixat å donat så barna kan komma till en fin, fräsch å nystädad avdelning! =)

nä nu ska jag njuuuuuta av lugnet å sen ska jag kila till stallet en sväng å ta in pålle =) å sen ska jag bänka mig framför tvn en stund =)

Puss å Kram Skumbanan

seg segare segast...

Kategori: Allmänt

ja det kan man ju säga om min PIM dator...
håller på å ska ladda ner några bilder som jag har på mailen som jag ska ha till mitt arbete, men det tar ju såååån tid... å webbsidor tar tid att ladda... suck! men men, bara jag får ner bilderna så blir jag nöjder =)

jahopp, dansnatta i Föling va en riktig succé! =) skojjigt värre va de, man träffa massa skoj folk, det blev lite som en hemvändarkväll =) över 1100 inlösta, de e bra de =) hoppas att det blir en återkommande aktivitet =)

å de händer så mycket på jobbet nu, de e en flink tjej som e hos oss å målar =) imorrn ska vi fixa till inne hos oss för då ska hon börja på "andra sidan", så på onsdag ska vi trängas allihop inne "hos oss" =)

Puss å Kram Skumbanan

biiiild =)

Kategori: Allmänt

här är en bild på min blivande bil =)


det är den här färgen det kommer att bli åxå =) fin va!?

Puss å Kram Skumbanan

hacke hackspett...

Kategori: Allmänt

ja så låter dörren till mitt sovrum... å innan jag kom fram till vart ljudet kom ifrån... men varje gång jag passerar dörren kommer ju åxå en litet vinddrag å då låter min dörr som hacke hackspett =P

i övrigt då? jo jag åkte hem från jobbet mitt i dan igår, jag hade feber, och har det fortfarande, så jag blir hemma imorrn me... grr så lejsamt!

meeen! idag blev det bestämt! allt är i princip klart =) snart har jag min Seat Ibiza =) JIPPIE! 
men... min "bilhandläggare" ringde klockan fem idag och sa att de två bilarna som fanns i den färgen jag ville ha redan är "tjingade" så nu har jag suttit och kikat lite på de andra fägerna och fastat för en annan, så om jag inte har turen på min sida och får en röd bil så blir det en mörkgrå =) så lajban, å så vuxen man känner sig, eller kommer att känna sig ;)

nä nu ska jag kura ihop mig i sängen igen...

Puss och Kram Skumbanan

åååå saknad!!!

Kategori: Allmänt

hittade precis en "gammal" förälder på FB, dom flyttade till grannbyn å tog en plats på förskolan där istället för att fortsätta hos oss, å de må man ju förstå... men oj oj oj, saknaden efter denna lilla tjej har varit helt enorm, å nu när jag hittade morsan till henne på FB va jag ju bara tvungen att spana in lite bilder på lilltjejen, å oj oj då växte saknaden ännu mer!!!

Puss å Kram Skumbanan

fågelattack!!!

Kategori: Allmänt

gaaah!
när jag kom hem från jobbet idag kryp jag ner i sängen och började kolla på familjen Macahan, men somnade rätt snabbt, kände mig rätt sliten faktiskt, kvart över tre kvicknade jag i igen, mycket tack vare att Spader började skälla som attan på övervåningen... När jag kommer upp för trappan hör jag ett flaxande ljud och ser sen en talgoxe flaxa omkring i stora rummet =/ gick för att hämta en handduk att plocka den i, men när jag kom tillbaka hade han lyckas gömma sig... så jag drog på mig jackan och for ner på byn för å hämta pappas tårta å handla lite grejer inför helgens älgjakt =) å när jag kom hem så satt pippifågeln i trappen innanför dörrn å flaxade iväg så fort jag klivit innanför dörrn... gick in i köket och lämpade av alla grejjer å gick å nappade åt mig handduken igen, men när jag kom in i stora rummet så såg jag inte fågeln nånstans.... så jag lät dörrn stå öppen medan jag käkade å sen dess har jag inte sett pippin, så han flög nog ut till slut ;) pappa råkade ut för samma sak igår, så jag blev lite full i skratt =P

å när jag hade skrivit typ 10 ord på inlägget så kom jag på att jag helt glömt bort att ringa P på Bilcenter =S skyndade mig å leta fram lappen med hennes nummer, och vilken tur! hon hade inte gått hem! jag fick samtal från banken idag om att B som jag skulle träffa idag legat hemma me flunsan hela veckan så vi va tvunga att skjuta upp vårat möte.. men jag sa till P på Bilcenter att jag skulle höra av mig på tisdag och att jag är VÄLDIGT intresserad!!!

ojojoj vilken rolig morgon på jobbet det blev idag =) värsta skrattstugan! stackars J (en kollega!), han kände sig nog lite, ja jag vet inte... men som enda kille i ett arbetslag med bara tjejer i övrigt som drar sån underbältet-humor... stackarn ;) det hela började med att Marie upptäckte en kul sak i en av barnböckerna, som sedan sped sig som en löpeld bland oss brudar i personalen, å sen eskalerade det och vi anspelade på detta under hela förmiddan... =P

så här var det, Marie satt å läste en bok för några barn på morgonskvisten å kom sen å visade mig. Det handlade om en kanin som skulle sova över hos sin kompis Nalle, å dom hade ju jätteskoj fram till det va dags att sova.. Nalles mamma läste en lång saga å sa sen godnatt. Men Kaninen kunde ändå inte somna, och saknade sina föräldrar, så Nalle skulle va så snäll å hämta sin mamma. På nästa sida i boken står det nåt i stil med att "inte ens dom vuxna sover fastän det är natt" å så är det en bild på Nalles päron gosandes i sängen.... HM!?!?!? får man ställa till med sånt i en barnbok?!??! vi i personalen hade iaf kul åt det hela!! =)

nä nu ska jag kila till stallet och ta in pållen =)

Puss å Kram Skumbanan

Katastrofola!!!

Kategori: Allmänt

ja hujedamig!
skulle så stort till å baka ikväll, de e nämligen jag som har fredasfika på jobbet imorrn... kikade in ett recept på nätet på en rulltårta som lät god =) satte igång direkt när jag kom hem, gjorde en paus för att kila över till grannen och gratta han på födelsedagen och käka lite tårta, sen hem igen å fortsätta med bakeriet...

mjo... för de första skulle jag inte hällt all smet i en plåt, hade varit bättre med två, för "botten" blev så tjock, sen skulle jag ju fläska på smörfyllningen, tänkte inte på att "botten" fortfarande va litte varm, så de smällte ju liiiite... sen va de dags å rulla ihop den, då trycktes fyllningen ur.... å sen skulle jag flytta den till en plåt så jag kan ha me den på jobbet... nä! då ville den gå av... KATASTROF! jaja, jag delade på den så gick de lite bättre...

äsch! jag hoppas iaf att den är godare än den ser ut om jag säger så... hel å fin e den kanske inte....

Nä nu ger jag mig å hoppar i sängs, upp före tuppen imorrn...

Puss å Kram Skumbanan

men så trevligt! =)

Kategori: Allmänt

idag efter jobbet for jag in till stan och satte mig ner tillsammans med seatförsäljaren på Bilcenter =) vi satt och pratade bil i över en timme!!! å nu har jag bestämt mig! en Seat Ibiza St (2011) =) så nu ska jag bara kolla upp lite på banken på fredag, och överlägga med min mor hur vi ska lägga upp kontantinsatsen ;) sen dröjer det bara ett par veckor så har jag en NY bil!!! =)

å den här fååårrrrrden jag har ska jag försöka kränga på blocket så kanske man kan få några kronor, om inte annat för alla nya delar dom satt in i den under sommarn =P å tjejen på seat e så snäll! hon skulle kolla me en kille på verkstan om inte han va intresserad av att köpa min bil =)

ja å så fick jag två biobiljetter av henne, för att jag har provkört en seat ;) dom hade inte fått biljetterna när jag va in å provkörde för två veckor sen, men när jag ringde förra veckan och sa att jag skulle komma in igen i veckan hade hon lagt undan två till mig =) tihi så snällt =) seat sponsrar lr nåt sånt filmen Svensson Svensson ;)

Nä nu ska jag placera ändan i soffan framför tvn tror jag ;)

Puss och Kram Skumbanan

ventilation...

Kategori: Allmänt

ja ibland måste jag få ventilera lite här i bloggen, och det var precis det jag fick gjort när jag tillägnade ett inlägg till T.B ;) nu har jag fått det ur mitt system och ska försöka vandra vidare... trodde jag skulle kunna palla att sitta här och rulla tummarna, men se de går icke ;) så nu får vi se vart vinden bär mig ;)

igår började ommålningen på mitt jobb =) det kommer bli så bra!!! de e en flink tjej som är å jobbar hos oss =)

idag efter jobbet hade jag tänkt att åka till stan och fixa några grejer och sen åka och prata med Petra på Seat =) MEN!!! jag va så toktrött när klockan väl blev 13 att jag satte mig i bilen å for hem å sov istället, så då får de bli stan imorrn... å den här bilen.....gör mig toooooookig!!!!

imorrn ska den in på verkstan igen... BLÄ!!! eventuellt byta elcentralen, för halvlyset funkar inte som de ska å fläkten har lagt av... å just dom där två sakerna kan ju va bra å ha nu när de blir kallare, å om jag sen ska sälja bilen.... men SUCK!!! man ser riktigt hur pengarna bara försvinner.... huuuffa! ge mig en kram nån!

nu blir det en dusch sen fotboll!!!

ja just de! jag insåg precis att jag inte kommer att palla me Engelska kursen den här gången, kom på i helgen att den delen jag skulle hakat på började förra måndan, nu va jag in å kika å de e en inlämningsuppgift som ska va inlämnad imorrn... så nej, det hinner jag inte... nytt försök till vårterminen istället tror jag...

Puss och Kram Skumbanan

7 olika sidor av samma ko...

Kategori: Allmänt

För er som inte har sett eller hört så var det en lärare som bad sina elever att skriva en uppsats om djur, denna tog 1:a priset och läraren skickade in den till radion...

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar..

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.
Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande

inte helt fel ändå...

Kategori: Allmänt

skickade ett sms till Emelie för ett tag sen och skrev att jag trodde antingen Emil eller Roshana skulle åka ur Idol ikväll... och Roshana åkte ut... inget jag gläds åt egentligen för jag tyckte hon var riktigt cool, men sången funkade inte till 100...

funderar på vad jag ska hitta på me nu....

väntar på samtal från Emmelie =) (observera att jag menar två olika personer!!!) hon ska göra sin första tatuering ikväll!!! =) hos Micke, han som har gjort mina senaste =) å jag är såååå nöjd!!! längtar redan till nästa gång han kommer upp, för vi smidde planer för nästa tatuering i onsdags =) å ojojoj så skoj vi hade det jag och Ida i onsdags =) jag tror bara det gjorde att mycket av nervositeten släppte, och NATURLIGTVIS att Micke och hans polare är så VÄLDIGT lättsamma att umgås me =) ;)

så jag hoppas det går lika bra för Emmelie =) även om Ida sa att det gjorde mer ont än vad hon hade förväntat sig ;)

å jag och Emmelie har bestämt, efter mycket velande från min sida, att vi ska pierca oss i naveln =) att jag velat (tvekat) är för att jag går på core-träningar på måndagar, och då ligger man ju på en boll... men vi har en plan! vi ska frösöka få en tid på en tisdag, å sen kan jag ju tejpa piercingen ;) å gör det alldeles för ont får jag ju skippa just dom övningarna ;)

undra va man ska hitta på me nu då....

Puss å Kram Skumbanan

What are words?

Kategori: Allmänt

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close



-------------------- <3 ------------------------

Personen detta gäller vet vem han är, hoppas jag.. =P
Han bor över 60 mil ifrån mig, och jag saknar honom mer och mer för varje dag som går...

Inte visste jag att att jag skulle möta mitt livs stora kärlek (hittills iaf) på vårforum 2008...

Visst vi har inte varit ett par på jääääättelänge, men det betyder ju inte att jag inte får sakna honom....

Men jag vet att han kommer "hem" om lite drygt 1,5 vecka, och då är han MIN!!! ;)

När jag hör What Are Words med Chris Medina tänker jag alltid på T.B <3


Puss och Kram Skumbanan

tomtar på lagret...!?!?

Kategori: Allmänt

ja det kan man ju undra... någon på Ginza har iallafall spelat mig ett spratt... jag skickade in en beställning på 4 artiklar (filmer) i måndas och igår kom leveransen =) jippi tänkte jag och slet upp paketet, och döm min förvåning när det första jag ser är en p-rulle!!! en lesbisk p-rulle!!! det fattas en av de filmer jag beställt och jag har fått en p-rulle istället... huuuga! så nu har jag mailat Ginza och talat om det så får vi se hur jag ska göra... för på följesedeln står de 4 filmer jag beställt med... så nåt har gått snett nere i Nossebro!

å ikväll har vi haft jobbarkväll på jobbet... på måndag kommer det hantverkare som ska måla och stöka och göra fint åt oss, så från och med måndag ska vi alla trängas på en avdelning, och idag har vi städat ur våran avdelning tillsammans med några tappra och supersnälla föräldrar! =)

så nu ska jag slänga mig i duschen och tvätta rent mina neues tattoos å sen blir det att stänga ögonen =)

Puss å Kram Skumbanan

irrrrrrrrrrrriteraaaaaad!!!!!!!

Kategori: Allmänt

det som bara skulle ta 5 minuter.... nu har det gått 20!!!!!!
jag skulle in på min internetbank och fixa en snabb sak, men då sååååklart skulle uppkopplingen tjorva....! provade med pim datorn, men där har jag ju inte bankjoxet installerat... grrr! å såklart när jag bytt tillbaka till min dator så funkar det som det ska!!! morr! jag som inte ville missa heeeeela Äntligen Hemma.... men jag missar ju iaf inte House =)

MORR!!

imorrn efter jobbet bär det av mot Järpen för att fixa till en tattoo och för att se när Ida plågas under nålen för förstta gången =P

Puss och Kram Skumbanan

kanske en lök..!?

Kategori: Allmänt

haha, ibland spelar hörseln oss ett spratt ;)
jag tog med mig Ida till Emelie idag, så Ida fick chans/tillfälle att kika lite på olika tatueringar =) Micke är tillbaka och jag har fyllt i mina 2 senaste och byggt på en =) bilder kommer sen, dom är fortfarande inplastade... å ojojoj va kul de va att Ida va me *hihi* hon sa en sak och alla vi andra tyckte hon sa nåt heeeelt annat... hände flera gånger =P men efter mycket velande kom Ida fram till vad hon vill göra, så på onsdag åker vi till Järpen för att fixa det och då ska Micke få lägga till lite mer på en av mina =) kommer bli så bra! han är så duktig!

nej nu ska jag lattja runt på datan en stund sen ska jag kila iväg till stallet =)

Puss och Kram Skumbanan

surt sa räven...

Kategori: Allmänt

i fjällräven arena...
FBK torskade mot MoDo på straffar... grrr!

snart blir det Robins på tvn =) äntligen! så bra program!

imorrn bär det av till stan å fixa till tatueringarna =) yey!

Puss och Kram Skumbanan

så mycket kul....!

Kategori: Allmänt

det finns på bluebox.se =) hittar så mycket skoj =)
mycket man kan vara utan, men som verkar väldigt skoj! =) har hittat en hel del spel som verkar tokroliga =) men det får bli en annan gång... måste försöka tänka ekonomiskt just nu.... men jag har på ett helt annat ställe beställt en present till en vän som fyllde år för ett tag sen... typiskt Emma... =P å snart har jag nog bestämt mig för vad en annan vän ska få i present, en vän som också fyllde år för ett tag sen... "better late than never" ;) 25 är en "big deal" så att säga...

idag har jag varit så otroligt seg, vaknade vid halv sex första gången, sen vid sju, sen vid halv nio... grr... klev upp strax efter nio och käkade lite, sen gick jag och la mig på sängen igen och kikade på vänner ;) å lyckades så klart somna igen... mitt i dan tyckte pappa att vi skulle åka och leta lite lingon... jahopp...

vi hittade inte speciellt mycket men en liter färdig lingonsylt fick vi till iaf =) bättre än ingenting ;)

å min kära mor satte sig i bilen och brummade söderöver... Imorrn flyger hon till Italien =) så jag å pappsen ska hålla ställningarna här hemma ett tag =)

nu sitter jag och pappa i varsin soffa på altanen, med ett varsitt glas rött och njuter i höstvärmen =)

Puss och Kram Skumbanan