Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

tillbaka i verkligheten...

Kategori: Allmänt

Ja nu har det gått en vecka sen det tog slut på semestern.... Iallafall på en stund, åker ju till Italien om mindre än en månad ;)
 
Hade lite lätt ångest igår eftermiddag när jag kom utanför dörren på eftermiddagen och insåg att det faktiskt va varmt ute... Solen skel hela dan men jag var helt säker på att det inte var speciellt varmt... Tji fick jag, som åkte på affärn med långärmat å långbyxor (svarta!) OCH en fleeceväst... =/ no good!
 
Men så vaknade jag idag till lika strålande sol =) och mitt i dan gick jag ut och kände på tempen och insåg att det skulle gå absolut tipptopp att sola =) å det har jag gjort, i princip hela eftermiddagen =) hoppas och tror att det kan synas imorgon =) men jag grämer mig lite grann fortfarande över att jag missade en soldag... Jaja, jag vet, jag är tokig i solsken! =)
 
Som det ser ut nu blir det inte nåt solat till veckan heller.... Grr... De dagar det verkar som det ska va fint väder så jobbar jag sent, eller har utbildning hela dan... Jaja, som sagt ska vi ju snart till Italien, får väl jobba vidare på brännan då ;)
 
Nog om solen! Den här helgen har verkligen gått i slapphetens tecken, åtminstonde för min del... Kände mig lite hängig i fredags så det blev en lugn kväll i soffan, älsklingen åkte ut på björnspan... Sen blev det tidig kväll för oss båda, älskligen tänkte ha sig ut i skogen runt 4 för att jaga lite björn, men jag tog mig en redig sovmorgon, älsklingen hann till och med komma hem från skogen innan jag orkade masa mig ur sängen... Sen blev det en slappar dag, älsklingen somnade en stund på soffan och jag gick igenom lite grejer inför utbildningen imorgon... Sen fixade vi lite grejer, handlade och lämnade av lite grejer åt en jobbarkompis till älskling =) sen halvdog vi på soffan igen... Imorse gav sig älsklingen ut i skogen toktidigt igen och jag sov vidare ;) Sen har vi stökat på lite här hemma och efter middagen tog älskligen min bil och åkte iväg... Han va iväg och dömde älghunds-sm-kval i fredags och ikväll ska domarna gå igenom proven... Så nu sitter jag här solo och kollar på Dark Angel =)
 
I veckan måste jag ta mig i kragen och fixa iordning lite här hemma, för på söndag kommer älsklingen hem från björnjakt i Hälsingland och då kommer även en av hans jaktkompisar upp och ska bo här hela veckan =) Älgjakten drar ju igång nästa måndag, men för min del blir det nästa lördag ;)
 
På återseende!

slutet gott allting gott

Kategori: Allmänt

Jo ni, nu är semestern slut!
Känns lite vemodigt... Fast samtidigt känns det som om jag varit ledig mer än de fyra veckorna jag faktiskt varit ledig, och det måste ju ses som nåt positivt! ;) och egentligen är det ju inte så länge till jag ska vara ledig igen... eventuellt under älgjakten ett par dar, har inte riktigt bestämt mig... sen åker vi ju till Venedig i slutet på september =) yey!
 
va har lilla Emma hittat på med på semesterns sista dag då? det ni, är inte mycket ;) har bara tagit det lugnt, legat på soffan och kikat på NCIS mest hela tiden =) tvättat och hängt lite tvätt, fixat middag (tacos, inte så avancerat) och målat naglarna så dom också är redo för jobb imorgon ;) nu ska mitt nya lack testas ordentligt ;)
 
appropå nagellack så har jag ikväll beställt lite mer färger till min gellack samling =) och lite annat smått och gott =) när jag målade naglarna idag så fotade jag lite under processen, och när jag hade lagt på baslacket och satt och studerade mina naglar såg dom faktiskt ut som lösnaglar, så långa och fina =) hoppas dom håller sig så en stund =)
 
nähäpp, nu ska jag mysa ner mig med älskligen i andra änden av soffan och mysa resten av kvällen och kika på NCIS =)
 
På återseende!

fina tjejen Z!!

Kategori: Allmänt

I helgen är jag och Emelie barnvakt åt fina goa Zvea! :) Mamman och pappan är i Piteå på bröllop :) å bror är hos momman :)

igår myste vi på stan, idag umgicks vi med fina vänner i Lit :) och Zvea har verkligen varit en toppen tjej! inget knussel, gnäll eller grin.. jo, nån surläpp har visat sig vid ett fåtal tillfällen, men inget mer än så :) underbara unge!! <3





imorgon eftermiddag pussar jag lilla damen hejdå och åker ut på flygplatsen och möter upp älsklingen :) Stockholm och Tenacious D på Gröna väntar!! :) ska bli så mysigt att få "komma bort" bara jag och älsklingen, även om det bara är mindre än 24h.. :/ för på måndag förmiddag åker älsklingen hem till Jämtland igen för att jobba, och jag åker till Finland och möter upp mamms och papps :)

på återseende!

Händelserik Helg!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Ojojoj =)
I fredags kom Emelie hit och vi åkte in till stan, hälsade på Jenny och busungarna Z&Z =) sen brummade vi vidare till Johannas jobb och hämtade upp henne... Sen tog vi sikte mot Sundsvall, resan gick bra och snabbt, vi hade ju så mycket att diskutera om =) Väl framme i S-vall och incheckade på vandrarhemmet satt vi på rummet och surrade, skrattade och drack lite medhavt vin och öl.. Vi fick ett kanontips av en klasskompis från Föllinge om en bra uteservering, och ja den va superduper! =) god mat, fint väder, gott sällskap! =) sen gick vi tillbaka till rummet och svidade om och traskade till arenan och kom ganska precis till Gyllene Tider började spela, vi kunde stå rätt långt fram utan att behöva trängas så det va kanon! Inte lika mycket folk som 2004, men ändå, SUPERBRA!! =)
 

Vi träffade på två klasskompisar från Föllinge som vi slog följe med efteråt, gick och åt och surrade lite, SÅÅ trevligt! =) Sen gick vi tillbaka till rummet och somnade tämligen ovaggade, men vaknade tidigt allihop och låg och halvsov till framemot nio... Efter frukosten begav vi oss till Ikea, kom dit vid 11, och kom ut från Ikea ca en timme senare... va?!?! Kan tre tjejer gå in på Ikea och BARA spendera EN timme där?!? Ja det kan vi faktiskt! ;)
 
Sen gick vi runt lite på Birsta City och sen brummade vi hemåt =) skönt att komma hem =) Älsklingen hjälpte mig att få ihop mitt vitrinskåp som jag inhandlade, sen stökade jag på med lite annat småplock som jag också hade med mig hem =) sen slocknade jag i soffan =P
 
Idag slöade jag i soffan på förmiddan när älsklingen var ute på eftersök efter en älg som blivit påkörd... Sen gjorde vi oss iordning och inväntade Emelie och Johan... Hoppade in i deras bil och vi åkte till Lit på dop =) Fina lilla Alexander =) Underbart dop, gott fika, fint väder =) Trevligt!
 
Efter det åkte vi fyra in till stan och åt god kinamat, sen blev det bio =) The Wolverine! Såååå bra!!! Älskar Hugh Jackman! =) Tyvärr blev jag tok kissnödig mitt i filmen, satt och höll mig en stund men när jag insåg att det var en timme kvar av filmen va det bara att inse faktum och tränga sig förbi kompaniet och gå på toa.... Gillar inte det, men det var verkligen oundvikligt =( =/
 
Nåja, nu är jag hemma igen =) älsklingen har gett sig ut i skogen med lilla Maggan för att hon ska få skälla på lite älg, förhoppningsvis ;) å jag håller på att fixa och dona lite här hemma =) men snart blir det antingen soffan och slöa en stund och hoppas på att älsklingen kommer hem snart, eller så blir det sängen... Skönt med semester så man inte behöver fundera så mycket när det är söndag ;)
 
På återseende!
 
 
 

Sambo på riktigt...!

Kategori: Allmänt

Jajjamensan!
Eller, jag håller iallafall på att bli sambo ;)
 
Har ju levt ett "sambo-på-låtsas" liv tidigare i sommar, då vi bott hemma hos mammsen och pappsen, eftersom älsklingen jobbat i skogarna där ikring =) men nu har han hamnat på ett nytt ställe som innebär, mer eller mindre (en valfråga...), att någon (=jag) måste ta hand om voffarna ;) =) inte mig emot!
 
så sen i söndags har jag nu kört bilen full med grejer från Föllinge 3 gånger, och det känns som att det är MINST lika mycket kvar... =/ men lite kommer jag nog att lämna ändå, slänga in i nån garderob å ta itu med sen ;)=P
 
jojo, senaste lasset gick idag, åkte upp på morgonen, surrade lite och drack kaffe med pappsen, lastade bilen och for =) va in på sågen hemma också och köpte lite dittan och dattan, färg, krokar, spik å lite annat som kan va bra att ha =) å döm min förvåning när jag kom hem (jo för nu är ju de här hemma, ovant att säga det bara...) när jag insåg att de va PERFEKT torkväder =) hade ju planerat att måla om våra sängbord nåt framöver, men slog slag i saken och gjorde det nu =) när jag målat färdigt det andra, så hade ju det första redan torkat, åtminstonde på de ytor som behövde två lager =) mycket nöjd Emma nu! njuter av ett glas rött och är lite nöjd över mig själv =)
 
Har även hunnit få till en liten "kontors-hörna" åt mig själv =) som sedan även också kommer bli "smyckes-hörna", 2-i-1 liksom ;)
 
Nej nu ska jag ge mig i kast med lite fix i köket och poppa GYLLENE TIDER, för imorgon bär det av till Sundsvall för att se dom live! =) yey!!
 
På återseende! =)