Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

jag PIMmar, jag PIMmar å jag PIMar litte till

Kategori: Allmänt

ja ojski pojski vad jag PIMMAR ;) satte mig kring sju å tänkte bara smått börja lite på presentationsuppgiften... å nu är jag snart klar... min tanke är att jag valt ut ett barn och presentationen ska visa det här barnets dag på förskolan ;) med lite inslag från läroplanen och annan literatur... jag har gjort en framsida, en sida där jag presenterar barnet i fråga, en sida där jag behandlar (väldigt kort) frukosten på förskolan, en sida med den styrda pedagogiska verksamheten och en sida om den fria leken... å allt är så tajmat å snyggt, jag är så stolt ;) så nu är det bara en sida om lunchen, uteleken, mellis och hemgång (föräldrakontakt) kvar =) hälften gjort, hälften kvar... typ...

men jag har inte hunnit fota så mycket än, så på måndag då minsann ;) sen så ska det nog va kirrat =)

lite kul e de då... jag är 100% självlärd när det kommer till Word och Power Point, när mamma hade skaffat hem dom programmet så satt jag hur länge som helst och klickade och trixade mig fram... å på den här PIM kursen vill dom att man ska läsa en massa, svara på en massa frågor och jada jada jada... jag har klarat mig mycket på egen erfarenhet hittills iaf =) fick min första PIM stjärna i veckan, väldigt lättförtjänt om jag får säga det själv =P

nej nu ska jag njuta av att det är fredag och helg =)

Puss och Kram Skumbanan

zzzzzumba!!!

Kategori: Allmänt

yes, jajjemen!!! nu på torsdag drar zumba igång i Föllinge igen! 10 gånger under hösten =) jippie! så nu blir det core-träning på måndagar och zumba på torsdagar! =) yey!!!

mhm... här va man nog lite för kaxig när man lämnade in första PIM uppgiften, fick lite påbackning... men de va fort ändrat så nu ska de nog va grett... =)

åjo, fick ett nytt lösen till miuninlogget för ett tag sen, bytte till ett eget.... som jag nu lyckats glömma bort... har precis skickat efter ett nytt som borde dyka upp på telefunken snart... så lejsipejsi man kan bli...eventuellt kan den här bilen bli min nya bil =) provkörde en igår och ojoj så skoj =) och allt jag hörde och har hört om den låter bra! =) nu ska man bara få finansiellt ok ;)

Ja just de, ett STORT grattis till min mamma som fyller år idag!

Puss och Kram Skumbanan

...PIM...PIM...PIM...PIM...PIM...PIM...

Kategori: Allmänt

Praktisk IT och Media Kompentens

japp, de e de förkortningen PIM står för... och i torsdags började jag min PIM utbildning via jobbet, och precis för 2 minuter sen skickade jag in min första PIM uppgift... Att skriva ett Worddokument enligt vissa instruktioner... OJOJOJ så svårt... NOT!!! ;) jag blev ganska full i skratt när jag gjorde de "förberedande" testerna för att komma åt examinationsuppgiften... av ca 20 frågor om datorn och datoranvändande velade jag på 2 och bommade på en av dem... =P genious ;)

Idag har större delen av dagen handlat om älgkött... kl 9 i morse infann jag mig vid slakthuset, ca 9.30 va vi i full gång att ta hand om den stora 18taggaren som fälldes förra veckan... 13.30 rullade jag hem och inväntade pappa... för ca en timme sen blev vi klara här på hemmaplan... jeeez...

Puss och Kram Skumbanan

jädrar i min lilla låda...

Kategori: Allmänt

vad grannhundarna håller låda =P
de e väl matdags... ;)

men anledningen till rubriken är att jag har så sjuuuukt ont i mitt knä!!! så här illa har det inte varit tidigare, jag håller på att gå åt.... kan inte sitta, kan inte ligga, kan inte stå... hur göra??? grr... det gjorde så ont redan i går kväll att jag gatt ta på mig lindan å sova me den på, sen har det fått suttit på hela dagen till jag kom hem från jobbet... men jag må banne mig ta på den igen... känner av knät hela tiden.... måste nog gå till farbror doktorn snart om det inte blir bättre... lej!!! knäproblems ligger tydligen i släkten, så de e ju inte helt oväntat....

å så ligger min stackars moffa på sjukhuset med lunginflammation å kan inte gå riktigt längre... =( känns som att jag kanske inte har min moffa kvar så länge till =( DÄRFÖR är jag SÅÅÅÅ glad att jag och mamma åkte och hälsade på honom i somras! huga så ont det skulle göra om han lämnade oss och jag inte har träffat honom på 4 år!

hah! nu vet jag varför en viss person tog å tvärvände mot mig för ett tag sen, en person som jag träffade rätt mycket från påsk och en bra bit in på sommarn... facebook e bra grejjer de! ;)

Min älskade Johannas fästman är ju hur bra som helst! Han har ju jordens koll på bilar, bra respektive mindre bra... å nu när jag är i köpartagen så tog jag å fråga han om lite tips =) nu har jag massa bra grejer inför min och mammas eventuella bilprovardag imorgon =) yey!!! Toyota eller Kia... de e frågan!?!?

hej hopp!

Puss och Kram Skumbanan

ja just de, faster Kia (Rio)

Kategori: Allmänt

ja de e åxå en bil jag e sugen på =)

ser det inte ganska wonderful ut =)
me löööve!

130-140.000 =S

kräver lite fundering, å provkörning ;)

Puss å Kram Skumbanan

a little bit of INSIGHT

Kategori: Allmänt

glömde ju säga de.... It's NEVER gonna happen, men det är en bil jag VERKLIGEN skulle vilja ha =)

Honda Insight

Eco Assist är namnet på hjälpsystemet i Insight och Honda har valt att inte bara guida föraren utan även belöna den som kör bränslesnålt. På displayen växer blommor fram med allt fler blad som bekräftelse. Fartsyndarna får uppleva att blommorna vissnar medan den som kör helt exemplariskt till slut belönas med en segerpokal!

låter inte det hur kul som helst ;) =P
men det är inte bara det som är "kul" och "bra" med den... MEN den är lite för dyr för mig.... =(fin va?!?!

Puss och Kram Skumbanan

all day all night

Kategori: Allmänt

what the f¤¤k
haha vilken fruktansvärt enformig låt!

försöker hitta lite nues musik på spotify, inte det lättaste my friends...

ikväll har jag och mamma suttit och kollat in massa nues fina bilar =) alla tips jag får från folk är olika, och som det känns nu tänker jag och mamma likadant, så eventuellt på fredag em åker vi till stan så jag får provköra lika olika bilar som jag är intresserad av... sen får vi se vad banken säger ;)  meb bl.a. har vi tittat på en Seat Leon (liiite för dyr), Toyota Auris (har inte så mycket att gå på där, men fiiiiin e den) och Renault Clio (diesel)... och my God vad det är svårt... men får fara in till stan å provköra... som det känns nu är det Clion som lockar =) lagom stor, lagom pris, lagom "flashig"

alla har ju olika åsikter om att köpa en helt spronkans ny bil... "du förlorar 10 000 bara du lämnar bilhallen" säger "pessimisterna" medan man faktiskt vinner en del också, fri service å massa annat gotta i några år framöver =)  samtidigt som att det ligger nåt i att efter att de där året passerat så börjar allt falera, men min plan är ju att sälja bilen innan de där året gått ;)

har bokat in ett bankmöte på fredag, men ev tänkte jag och mor åka in te stan och provköra de bilar jag är intresserade av.. så jag må nog ev boka om mitt bankmöte... =P

nä så fort den down laddning jag har på g är klar ska jag ta å hoppa i sängs... Folkrace med bästa Emelie står på agendan imorrn =)

Puss och Kram Skumbanan

blir inget värre idag heller...

Kategori: Allmänt

ibland undrar jag vad det är med mig... just för tillfället har jag ingen ork eller lust att skriva nåt värre inlägg, men nåt sånt här tramsigt onödigt kan det bli emellanåt, bara för att hålla den "vid liv"... men jag hoppas innerligt att jag hittar orken och lusten igen =)

idag har jag haft hälsoombudsutbildningsdag =) riktigt skoj =) lite surr och skratt på förmiddan, woklunch i skogen följt av svampplockning på eftermiddan =) å igår firade jag bästa Emelie som fyllde 25 bast =) wihooo! innan det mötte jag upp bästa A-C på stan =) så himla skoj!

imorrn blir det folkrace för hela slanten =) följt av att ta hand om en massa älgkött =) 2 oxar och 1 kalv på 3 dagar! =) idag fällde dom en 16-taggare =) inte alla dagar de händer!

Puss och Kram Skumbanan

svar till Elin =)

Kategori: Allmänt

hihi, hade tänkt ut en annan rubrik och ett annat innehåll för mitt återigen korta inlägg... jag vet, skäms på mig! jag ska försöka bättra mig ;)

jo Elin, jag va me från lördag till igår, fick se en oxe 10 minuter in i jakten i lördas, men på för långt håll så jag ville inte skjuta... lite senare vart de ett bomskott på passet ovanför oss, på en kalv, den kon å kalven sprang in på grannlagets mark sen =( i lördas fick hunn upp först en oxe som hon jagade till grannlaget =S sen fick hon upp ko å kalv, som jag faktiskt inte vet va de blev av förutom att det sköts en bomskott på kalven då me... =P i måndas hade vi en oxe som skojjade me oss, han va tydligen å hälsa på alla postare, utan att visa sig =P sen vart de inge mer den dan... å igår fick jag se en ko sticka fram huvet i 1 minut bara för att sen göra en helomvändning å kuta tebax te skogs =P å sen blev det inte roligare än så =P


men idag!!! (säkert bara för att jag inte va me=P) så sköt pappa en 6-taggare! å en stoooor en va de =)

så, de blev iaf en jaktuppdatering ;)

Puss och Kram Skumbanan

mycke blev lite...

Kategori: Allmänt

ja jag hade ju tänkt slå på stort och göra en ordentlig uppdatering nu ikväll, men datorn krånglade å jag fick till den för typ 5 minuter sen och snaaart är det Idol... så kanske, om jag pallar, så blir det en update imorrn ;)

kan iaf meddela att imorrn bylsar jag på mig en massa kläder å packar massäcken, för imorrn börjar älgjakten! å jag e t.o.m ledig måndag å tisdag! =) jippie yey!

så i pauserna på Idol blir det till å rota fram alla grejer!

Puss och Kram Skumbanan