Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

Finland eller inget Finland?

Kategori: Allmänt

ja det är frågan?
mamma och jag satt och surra här ikväll och kom på att vi kanske ska åka till moffa imorrn, eller på  månda =P beroende på om pappa vill/kan följa med eller om vi hittar en häst&hund vakt ;)

jag har funderat på det ett tag, att följa med till Finland... men jag tänkte att det är mer aktuellt för mor och far att åka dit så har jag inte sagt nåt... men så ikväll så började jag och mamma att prata om det och mamma tyckte det vore skoj om jag följde med... så nu ska vi höra me pappa imorrn, för om han ska jobba till veckan kan han ta hand om hästen och hunden, men om han inte behövet jobba och vi får tag i en djurvakt kan vi åka alla tre =)


nej nu ska jag inte skriva nå mer... är lite på pickalurven och fingrarna vill inte som jag vill =P

Puss och Kram Skumbanan

3 avklarade, 3 kvar

Kategori: Allmänt

ja j***ar, 3 stråkdagar är avklarade, nu är det lika många kvar ;)
hade ju som inte tänkt gå ut igår, men min goa Emmelie ville ut så tänkte jag att javisst, det är bara stråket en gång per år ;) och roligt hade vi =) och kvällen avslutades på absolut bästa tänkbara sätt, hemma hos en väldigt speciell person =)

ja och idag är det dags att stråka igen, med bästa Emmelie och Suzette =) ska bli så roligt! =)

idag har jag flyttat, lämnat Ida, för Emelie och Johan =) fast ingen av dom är här just nu... Emelie skulle ut me jobbpolare idag och Johan slog sig ihop med Emil, så nu sitter jag här själv och väntar på att Emmelie ska komma hit, å om ca 2 timmar kommer också Suzette =)

Puss och Kram Skumbanan

jag väntar å jag väntar...

Kategori: Allmänt

på att Idas faster ska ringa... jag lovade henne att jag skulle köra hem Idas farbrors sambo och barn som är hos Idas faster =) å sen ska jag brumma till Ås och hämta Marie och eventuellt till Aspås och hämta min kära Emmelie =) jag som hade tänkt ta det lugnt idag och ikväll.. men nej då! Emmelie ringde å va sugen på att gå på stråket ikväll me ;) Jaha ja ok sa jag och blir mer och mer pepp =)

dom sociala kusinerna är i farten igen ;) sitter och taggar och skriver me varann på FB istället för att prata me varann =P

nej nu ska jag ta å måla fransarna lite å hoppas på att Idas faster ringer snart så jag också får knäcka en kall en ;)


Puss och Kram Skumbanan

sunday morning

Kategori: Allmänt

eller afternoon kanske det borde stå ;)
så va de sönda då... kom hem till Ida kl.4 imorse och somnade på soffan ganska direkt, sen vid 12 tyckte vi att de va dags att vakna... så blev det filmtittning, The Tourist, bra film =)

nu är Ida i duschen, sen ska vi åka till hennes faster och kusin och hälsa på och sen ska vi sola =) å sen får jag se vad resten av dagen bjuder på =)

Puss och Kram Skumbanan

je e bra nog husku je!

Kategori: Allmänt


ja ibland har jag mina stunder ;)
det blev en hamburgare på Frasses me gokusinen Ida, mums! men nu börjar magen leva om... attans!

efter Frasses åkte vi ner på Dollars =) Ida fick me sig en supersnygg tavla hem =) som vi precis satt upp =)å här kommer lite random bilder

 
ett supergott Metal-vin =) och gårdagens outfit på stråket =)min goda Magdalena-tårta =) muuums!och min nya superduperfina klocka =) bilden blev lite suddig, men men

haha! jag och Ida e ju som vi e... sitter å skriver me varann på FB å taggar varann fast vi sitter 1 meter från varann =P socialt på hög nivå ;)

Puss och Kram Skumbanan

det kryllar av dem!

Kategori: Allmänt

ja Östersund verkar vara invaderade av norrmänn... überalles är dom!

*tänker på det hemska som hänt i Norge, så fruktansvärt!*

nu är jag iaf tillbaka hos Ida efter en tur till Lillänge och apoteket röda näsan ;)
halvligger i soffan me datan i knät och Ida likadant =P sociala vi e....

nä! nu ska jag nog ta å stoppa in drickan i kylen och sen ska vi åka och käka "bakismat"!!! =) mums!

vi ska bara bestämma oss för vad.... jag känner nog för hamburgare... tror jag... de blev ju en kebab i natt, och en pizza kändes just nu för övermäktigt... mja... vi får väl se vad det slutar i...

Puss och Kram Skumbanan

hur gör djur?

Kategori: Allmänt

ja jag vet liksom inte riktigt hur jag ska göra idag... antingen avskriva stråket helt och ligga i Idas lägenhet och slappa hela dagen och kvällen... eller gå ut och ta en öl me Johanna å Joffe och se vad som händer... min gofis Emmelie skulle visst ut idag med så det vore ju kul och träffa henne en sväng me =) gah! jag vet inte hur jag ska göra... å jag brukar ju vilja ha full koll på vad som händer så jag vet vad jag ska ställa in mig på... känner mig lite orolig å stressad annars.... men men... de blir nog bra...

åååå! igår fick jag en toookfin namnsdagspresent av mamma å pappa =) en jättejättefin klocka =) jag och mamma va nog in i alla klockbutiker i stan innan jag hittade den ;) de va kärlek vid första ögonkastet!!! =)

jag fick en klocka typ på studenten eller om de va när jag gick ut 9an *ooops* en jättefin DKNY klocka som jag hade på mig jäääämt! men det var ett annorlunda spänne på den klockan som med tiden tappade sin förmåga att hålla fast klockan på min arm... men jag envisades ändå... dumma mig! tog på mig den som vanligt och for på dans i Laxsjö och bland allt flams, trams å dans så tappade jag klockan... och meddelade dom som jobbade där hur den såg ut, ifall den skulle komma fram.. men det gjorde den inte =( å de e säkert 1,5 år sen nu... å i början kände jag mig helt naken, men med tiden gick det bättre och bättre men rätt va de e så har jag fått den där nakenkänslan igen... men nu tyckte mor å far att de va dags att jag skulle ha en ny klocka =)

kommer bild på den senare =)

Puss och Kram Skumbanan

som en stucken gris...

Kategori: Allmänt

ja så illa lät det när jag försökte prata igår...
förkylning verkar ha vandrat ner från näsan till halsen och bestämt sig för att jävlas lite med mig... gick rätt bra innan jag kom till A-C men efter en timme eller två där i massa människors och hög musiks sällskap ville inte min röst mer... det blev för jobbit... så jag fick tacka för mig och så gick jag till Emelie och då släppte hesheten lite, de va som lite lättare att bara sitta 2-3 personer och låg musik... efter en stund gick vi ner på stråket, jag tänkte att jag kan ju prova, går det inte så är det ju bara att åka hem... men det gick rätt bra =) fast jag lät som en stucken gris i slutet av kvällen, kunde inte höja rösten ett smack... men men...

när jag vaknade idag och skulle prata lite me Ida å Marie så lät rösten bättre, en blandning av nyvaken och lätt förkyld.. så nu håller vi tummarna att det inte blir värre!!!

snart ska jag ringa Johanna och höra om hon vill ta en fika, sen måste jag försöka ha mig på systemet å sen klura på hur jag ska göra ikväll...

Puss och Kram Skumbanan

rockabillybop!

Kategori: Allmänt


lyssnar på JLT idag me ;) för att komma i stämning för kvällen... har lovat A-C att jag ska min fina rockabillyklänning på mig ikväll =) den där jag klöpte till Idas 20-årskalas som aldrig blev av =P

å nu har jag packat ner alla kläder i väskan iaf... förutom underkläder och ett par linnen =)

så nu ska jag börja samla ihop smycken och sminkväskan.... huga vilket projekt =P

å om ett tag blir det specialtårta =) mamma sa att jag fick välja ut vilken tårta jag ville ur en tidning som hon hade som gällde bl.a tårtor för fruntimmersveckan, å eftersom jag heter Emma Magdalena har jag ju namnsdag både idag och imorrn =) men jag åker ju bort idag så det blir tårta idag =) en chokladig Magdalenatårta =) mums!

å packa ner nässpray och hostmedicin... jag har ju lyckats dra på mig en förklyning så här på semestern =(

Puss och Kram Skumbanan

drunksters

Kategori: Allmänt

vilken  bra lååååt =)
när pappa första gången frågade om jag kunde kolla på "de där programme me en massa musik" (=spotify) om de fanns nåt me en grupp som hette nåt J... Lundberg Trio lr nåt sånt och vi väl hittade dem --> John Lindberg Trio ;) så tyckte jag inte så vidars om det, men NU!!! OMG!! Jag fullkomligt ÄLSKAR musiken!!!

fick ju höra lite av dom på dunder i Strömsund =) så himla bra live!!!! =)

John Lindberg Trio

Puss och Kram Skumbanan

bor man i ödemarken...

Kategori: Allmänt

..får man väl räkna med vissa saker... som att bli bortglömd... ='(
ja ibland känns det så... saker och ting planeras och sker inne i la stada, men hoppsan! Emma då!? lite så känns det ibland...

en liten tår i ögat kan det lätt bli ibland... men men... nu skiter vi i de och ser framåt och andra som tänker på lilla mig =)

...for te Krokom me mor idag å träffa på massa "kändisar" =) blev ett himla kramkalas utanför apoteket "röda näsan" =P lite kul när de blir så åxå =)

näää.... nu är naglarna lackade... undra va man ska hitta på me nu då... jaja nåt blir re väl ;)

Puss å Kram Skumbanan

vältrafikerad väg...

Kategori: Allmänt

ja våran lilla väg verkar va det... iaf om somrarna ;)

jahamhmnähe... snart blir det nog att slå på en film och gosa ner sig i soffan... eller börja packa inför stråket!!! ska bo borta till onsda eller torsda så då kan de krävas lite tanke bakom packningen =P

stråket.... =) jippi! det brukar alltid va skoj! å så varierat sällskap jag kommer hänga med under veckan! =) imorrn A-C å compani, på lörda me Johanna å Joffe å några till, på sönda eller månda me Emmelie å Suzette =) å på tisdag med mina lärarutbildningspolare =) superskoj! å så ska jag försöka klämma in att hänga me Ida och hennes kumpaner! ;)

näe nu blir de inge mer skrivet för tillfället... tror jag ska leta fram nåt nagellack och lacka naglarna =)

Puss och Kram Skumbanan

har blivit godkänd...!

Kategori: Allmänt

för en lägenhet, i Torvalla. Har till på fredag på mig att bestämma mig hur jag vill göra... Å jag e sååå kluven... Det lutar åt att tacka nej, för som det ser ut nu rent ekonomiskt har jag inte råd att betala bilen och hyra på en lägenhet... men men, jag kan ju hoppas att jag får napp på en om ett tag igen =)

så är man inne på tredje semesterdagen och jag har gjort absolut ingenting! =P eller det är väl inte helt sant, igår pluggade jag jägarexamen hela dagen och jag har börjat dagen idag på samma vis! men i måndas hade jag en riktig slappardag =) kände mig hängig, snuvig och hade en huvudvärk som hette duga så jag höll mig på soffan mest hela dan... å snuvan har då inte släppt, näsan är som en kran =(

va iofs och kollade värdena på bilen i måndags, men dom hade inte blivit nå bättre =( så igår morse lämnade jag in den och på eftermiddan när jag och mamma va ner va killen i verkstan inge klokare =( han skulle prova två saker till idag å funkar det inte då så måste vi lämna in den på bilbolaget i stan så dom får göra en felsökning på den... grrr!!! jag vill ju ha min bil!!! men nu håller vi tummarna att killen på verkstan hittat problemet idag! vi ska snart åka ner och höra oss för! *hoppas* håll tummarna ni med!!! =)

Puss och Kram Skumbanan

inte helt 100

Kategori: Allmänt

neeeeiiii... värdena va inte helt grej nu när jag va ner och skulle kolla... hade ju iofs inte varmkört han så mycke å så hällde jag bara i 1 liter metanol igår, borde ha hällt i två... men men... ska tanka upp bilen imorrn efter folkrace och hälla i mera mera metanol och köra ordentligt i helgen och en rejäl repa på måndag förmidda och sen åka och kolla igen, och hoppas hoppas att värdena ser ok ut då för då blåser jag direkt till Strömsund och får ok på besiktningsprotokollet =) vore grejjer de!!! så jag inte behöver va beroende av mor och far, och framför allt hade jag inte tänkt va hemma i byn så mycke under semestern ;)

Puss och Kram Skumbanan

I'm damned if I do, I'm damned if I don't

Kategori: Allmänt

jo lite så känns det faktiskt ibland... speciellt i relationen till min kära mor... hon ni vet som varit på semesteräventyr i 3,5 vecka =P hon kom hem i tisdagskväll och redan igår eftermiddag hade vi hunnit med iaf två dispyter... ;) det lustiga va att jag i början av veckan sa till en av mina kollegor att innan helgen har vi säkert varit i luven på varann minst tre gånger... nästan sant...

ja å jag då, skulle så stort besikta bilen igår morse... kollade värdena i måndags, såg inte helt bra ut, men vi tänkte att jag kanske måste köra lite mer med den, liksom "köra in grejjerna"... jojo, värdena va inge bättre för de när jag väl kom te Strömsund =( suck! men så fick jag tips om att hälla metanol i bensintanken, sagt å gjort, for å inhandla de och hällde i, va ute å körde lite å idag har jag ju kört te Krokom å hem å snart ska jag åka ner och kolla om de gjorde nån skillnad =) *håll tummarna!*

å nu ni! kl.13.30 idag gick jag på SEMESTER!!! Jippie! jag som aldrig i hela mitt liv (vilket inte e så hemskt långt, än) har haft semester, har alltid jobbat på sommrarna... men nu!

Puss och Kram Skumbanan

tillbaka till framtiden...

Kategori: Allmänt

sitter och bläddrar igenom en massa bilder på FB och hittar en massa lajban =) ojoj va mycke skoj man gjort, och ojoj va länge sen de va vissa saker skedde =) hehe... åldersnojja??? nääääää!

  

 
  Puss och Kram Skumbanan

Pärlan är hemma igen!!! =)

Kategori: Allmänt

Ja ÄNTLIGEN!!! har jag fått hem min älskade lilla bil!! =)
MEN!!! jag måste köra den lite här hemma på gården under helgen och sen lämna in den igen på måndag så dom får kolla avgasvärdena igen... men förhoppningsvis har den hunnit blåsa ur sig all "skit" och kört in alla nya prylar som sitter under huven ;) å dom har till på torsda att se till så värdena stämmer!!!

för hör och häpna, jag har fått en besiktningstid på torsda till veckan!! de trodde jag aldrig.. men de kanske hjälper att skälla lite på dom ;) när jag va ner på macken och prata me killen som fixat bilen gick vi in på bilprovningens sida och loggade in me mina uppgifter och där stod de fortfarande att de va efterkontroll som gällde fastän körförbudet började gälla i måndas... så när jag kom hem skyndade jag mig att ringa och höra efter hur det EGENTLIGEN ligger till, för det ska ju egentligen va kontrollbesiktning nu, men eftersom det står efterkontroll så vet man ju inte... hade ju hoppats på att de va efterkontroll, men efter mycket dividerande och ifrågasättande så visade det sig att de va kontrollbesiktning som gäller.... och så hjälpte killen mig att leta efter tider å tänka sig att det precis hade kommit in en avbokning i Strömsund på torsdag! den tar vi! sa jag...

å sen fick jag ringa Emmelie och höra om hon kunde tänka sig att jobba för mig då å de kunde hon =) så om allt går som det ska så SKA jag ha min bil körklar runt åtta på torsdag morgon!!! yey! kan knappt vänta, de va så UUUUUNDERBART att få sätta sig i den och köra =)


Puss och Kram Skumbanan

insikt...

Kategori: Allmänt

kom precis från stallet och tänkte att jag skulle sätta mig på altanen och göra mina "data-saker"... jojo! me ens jag satte ner rava så va jag omringad av mygg!!! vanligtvis brukar jag inte bli så störd, 1 gång av 100 stick får jag ett myggbett, men ikväll....! gah! dom surrade runt mitt huvud så jag höll på å bli knäpp i förtid =P

i fredags när jag kom hem från jobbet tog jag en powernap på altanen och sen satte jag igång att städa, hela källarvåningen blev jättefin =) sen gjorde jag kväll och avnjöt ett glas rött tillsammans med pappa och grannarna... sen hem och sova och upp i respektabel tid på lördagen och fortsätta städa lite i övriga huset och inhandla det sista, sen va det bara att sitta och vänta... på mina fina vänner Emmelie och Suzette som jag lärt känna via jobbet =) goa flickor! vi började våran helg med att åka och hälsa på pappa som tagit på rymmen till buan över helgen (för att vi skulle få va i fred, eller va de tvärt om? =P) när vi kom dit bjöd pappsen på nygräddade våfflor! *mums*

sen rullade vi hemöver igen och smuttade på lite god dricka och surrade =) sen fick Ida skjutsa ner oss på byn för att vi skulle köpa ett kubbspel =) så nu har jag ett alldeles eget! Jippie! sen hem och tända grillen, mata hunden och fixa maten =) åååå så gott det blev!

efter maten promenixade vi till stallet och tog in hästen och sen riggade vi kubbspelet och spelade ett par omgångar tillsammans med Ida som anslöt =) sen blev det ett dopp i badtunnan och sen satt vi uppe länge och spelade spel och pratade och myste! =)

Ida pös hem vid ett och vi andra tre satt uppe ett bra tag till, sen röjde vi undan och gick å la oss =) vi somnade rätt direkt... =P

kl8.30 klev jag upp och matade hunden och gick och släppte ut hästen och sen gick jag och la mig igen.. vid halv tolv frågade Emmelie om jag varit och släppt ut hästen, ja sa jag... dom hade inte märkt att jag klivit upp och sen lagt mig igen... å de va ju bra de så dom fick sova! =)

sen blev det frulle och efter det packade dom ihop sig och åkte hemöver... och jag tvärslocknade på altanen =P och sen satt jag som sagt bänkad framför tvn från strax efter 18 till strax efter midnatt =) "The Big 4"

somnade kanske runt ett inatt och kvart över fyra ringde väckarklockan... =S bara att hoppa upp och lite senare åka på jobbet! å när jag kom hem och hade gjort ifrån mig det som stod på agendan idag så la jag mig på soffan inne med en bok och somnade rätt direkt och sov i princip oavbrutet ("kisspaus") till pappa ringde vid halv sex och talade om att han va på väg hem så jag kunde börja med maten... efter maten matade jag hunden och promenixade till stallet och gjorde rent och fint hos Karamell och släppte in henne och gav henne mat. och baddade ett rivsår hon fått på magen idag... =( inget värsting sår, bara på ytan, men ändå... å så e hon en j**la tjurtant så jag fick ju knappt rengöra det heller =P

nä! nu ska jag nog kika på nån film och få till nån fason på mina naglar, dom har behövt en makeover rätt länge nu...

Puss och Kram Skumbanan

♥ THE BIG 4 ♥

Kategori: Allmänt

Japp, så har dagen ÄNTLIGEN kommit! The Big 4 på Ullevi, Göteborg!!! =) Hade ju varit hur fränt som helst att vara där, men man ser så mycket bättre på tvn =P (Nästa gång Metallica, nästa gång!!!)

Jag sa till pappa redan i början på veckan att från kl.18 idag så va tvn min och att han inte skulle se så mycket av mig =P å när han fick höra anledningen så sa han bara "maan huvva", min kära far är inget fan av metalmusiken!

Jag funderade först på att skippa Anthrax, Megadeth och Slayer och bara titta på METALLICA... men så tyckte jag att jag skulle se dom tre andra åxå... Jag har ingen jättekoll på dem och deras musik, jag har lyssnat lite mer på Megadeth än de andra två men jag har inte kunnat säga varken bu eller bä... så jag tänkte att det kanske kan va bra att se dem spela live så kanske det är lättare att få sig en uppfattning... och det visade sig vara en klok idé, ett stort plus är ju att en jänta på SVT springer runt och intervjuar bandmedlemmarna så man får liksom veta ännu lite mer =)

Så, Anthrax tyckte jag var riktigt bra, Megadeth var också jättebra, men jag har svårt för sångaren, eller snarare hans röst. När Slayer började spela tänkte jag "herrejesus, vilket drag" det kändes lite för tungt för min del, men det är hur fascinerade som helst att bara titta på när dom spelar, fan va duktiga dom e! Jag kan absolut tänka mig att köpa en skiva eller två av Slayer men jag gillar dem främst för den fantastiska teknik som dom har!

Och SNART!!! 21.30 är det dags för METALLICA!!!!!!!!!


Puss och Kram Skumbanan