Emma Magdalena

...ger dig en inblick i ett liv i Sveriges ♥; Jämtland!

17 minutes and counting...

Kategori: Allmänt

japp, 17 minuter i ström till datorn har jag kvar... var strömkabeln gömt sig har jag inte den blekaste om... kanske på altanen =P

sitter just nu och kikar på "nya" morden i Midsomer, med en ny kommissarie Barnaby, verkar helt OK! =) innan kikade jag på "nya" allsång på skansen =) men Måns =)

16 minuter...

ska inte skriva så mycket mer då...
förutom att idag kom min nya motor!!! =)=)=)
och inte finns det en besiktningstid före jag går på semester, om 2,5 vecka... så jag får försöka med obokad efterkontroll och hoppas jag får komma in och få mitt OK =) så jag får brumma MIN bil =) sen ska jag gräma mig för räkningen från verkstan...

Puss och Kram Skumbanan

1=3(,5)

Kategori: Allmänt

ja där har ni en nöt att knäcka mina vänner! ;)
näerå, jag skrev ju häromdagen att jag skulle titta på ETT avsnitt av Ally McBeal... det blev 3,5 avsnitt.. =P såg de två första, tryckte igång det tredje men halvsov genom halva och sen startade jag om avsnittet igen och somnade i mitten av det... så ca 3,5 blev det... fick ju se om 3e avsnittet igår istället...

joooråsattn ;) tårtan var iaf väldigt omtyckt! fotade den innan alla högg in, men kabeln ligger inne å jag ids inte lämna alla mygg på altanen än... men bilden kommer!

midsommarafton... i Jämtland...
jo då... det kan nog bli bra det me ;) har ju spenderat 24 midsomrar i Jämtland (vad jag vet) så en 25e ska väl gå bra de me =) ska snart hoppa in i duschen å sen blir det lunch med grannarna, efter det ska jag försöka få me mig Emil å dra på Tunabacken (hembygdsgården) för att titta på när alla dansar runt stången =) hoppas regnet håller sig borta!!!

sen blir det nog hem å fixa lite käk å må gott å sen får vi se vad det blir! =)

på återseende!

Puss och Kram Skumbanan

goa gubbar!

Kategori: Allmänt

nu blev de mycke gubbar ;)
kommer nog bli mumsigt goa tårtor imorrn! nu är bottnarna klara och förpackade i väntan på morgondagen!



så imorrn bitti i 4 tiden bär de av till stallet och efter allt sånt bestyr å så blir det då tårtfixande innan jag åker på jobbet till 6.30 =)

så nu blir det nattnatt, till första avsnittet av Ally McBeal! =) yey!

Puss och Kram Skumbanan

envisa gubbar och tjuriga kärringar!

Kategori: Allmänt

jo jag tackar jag!
är jag inte lik far min så säg! =P
pratade med honom redan i måndags om att jag eventuellt skulle åka till stan efter jobbet imorgon torsdag för att titta på när S och hennes lag spelar fotboll =) å då lät de ju som att de skulle gå bra, jag sa att vi ju kunde handla det han behövde för torsdan idag onsdag, smart som jag e! ;)

men idag var det annat ljud i skällan... åååå suck! nä då har han kommit på att vi ska åka och handla inför midsommar imorrn när jag kommer hem från jobbet... JAHA! men jag hade ju tänkt åka till stan å kika på fotboll säger jag... mutter mutter hör jag från pappa... NÄHE! *tystnad* ja ska du ha nåt från byn, för nu åker jag och handlar säger jag... ja jag ska de henne, de henne å de henne, så ska je väl klar me imåra säger han med en röst som betyder att jag måste ge mig å stanna hemma... näe, vi far å handlar inför midsommar imorrn, jag struntar i fotbollen... säger jag med en suck...

å nu en timme senare är det som om "diskussionen" aldrig ägt rum...

det lustiga är ju att pappa e så jävelusiskt tjurig å blir så arg om man gör tvärtom va han tänkt... å jag blir arg å tjurig för att jag inte får som jag tänkt... jag e fortfarande VÄLDIGT irriterad, med tanke på att det inte var nåt nytt jag kom med, utan något vi pratade om redan i måndags... GRR! så nu måste jag ringa till E å tala om att jag inte kan åka =( men jag hade förberett henne på det, eftersom jag och pappa också kivas om samma bil så blir det ett lite prikärt läge så att säga...

hade jag haft min egen bil hade det ju liksom inte varit nå problemas!

nä! nu ska jag sätta igång å baka kaka till imorrn =) fredagsfika på torsdag! lyckas alltid med de jag, sist de va dags va det i påskhelgen, eftersom det är stängt på jobbet på långfredan fick jag bju på tårta på torsdan, å i julas när de bar av igen, så va de julafton på fredan så då fick ja bju på fika på torsdan, å nu är det midsommarafton och stängt på freda, så då blir de till å bju på fika imorrn =P imorrn ska ja bju på midsommartårta! gräddtårta me jordgubbar =) mums!

Puss och Kram Skumbanan

klantiga a-holes!!!

Kategori: Allmänt

grr, morr, fy å tvi!
jag blir bara såååå less! sprang in och skulle handla lite snabbt på macken och då va en av killarna som jabbar på min bil där så jag passade på att fråga honom hur det går, om den snart är klar... och får då veta att klantarna på skroten skickat fel storlek på motorn (eller va de nu va för fel, men fel va de!) så dom va tvungna att ta hem en ny... dom hade till och med satt dit alla grejer (så den va ju som klar!) men när dom provstarta upptäckte dom nåt med nån drivaxel (eller nåt annat, jag och bilar ni vet) så det va bara att plocka isär allt och skicka efter en ny motor... GRR!!! K sa att jag skulle ringa imorrn och få mer info från han som har lite bättre koll, så får vi se då... bara dom får hem motorn ska de väl gå snabbt å fixa... för när U ringde i torsdags va ju allt urplockat å dom skulle till å sätta dit allt de nya, å idag fick jag reda på detta... så rimligen borde det ju inte ta så många dagar bara dom får hem en motor som passar... JAG VILL HA MIN BIL!!!

annars då? jo jag lyckades ju hinna med ögonbryns-noppningen igår =) inte naglarna men ändock... jag tog två flugor i en smäll, jag hoppade ner i badtunnan med en spegel och pincett och satt där i solskenet och noppade loss =) men efter det blev det nattnatt för mig, somnade nog kring halv elva - elva... väckarklockan ringde kvart i sju, men tror ni jag orkade kliva upp =P näääe, låg och drog mig till jag ABSOLUT va tvungen att gå upp, jag va ju som tvungen att pallra mig ut till stallet och släppa ut hästen och mata hunden och rasta honom... gjorde mig en macka, matade hunden, tog med mig hunden ut, tuggade macka på väg till stallet ;) "multi-tasking" på hög nivå! släppte ut hästen, kilade tillbaka hem och fixade mig lite snabbt och for på jobbet =)

å idag på eftermiddan har jag hunnit fixa och dona och tömt ur lite ur min låda som började bli överfull =P så nu är en "mapp" klar så nu törs jag skicka iväg den ungen till skolan =P sen har jag hunnit fixa till 4 pärmar, satt in bilder till respektive barn i dess pärm och fixat och gjort snyggt =) jag e så duktig jag ;) när jag vill =P

men så makalöst trött är jag idag, fattar inte hur det kommer sig... men var tydligen inte ensam om det, vi va flera på jobbet som kände så... vi skyller på vädret ;)

snart ska jag kila till stallet och släppa in hästen och utfodra henne =) sen ska jag och pappa gå över till grannarna och få oss lite kaffe... vi bjöd in oss själva, med en liten baktanke... våran tv-box pajjade när det åskade som värst för nån vecka sen och igår tog jag mig i kragen och beställde en ny, och eftersom den ännu inte har kommit så är ju vi tv-lösa, och pappas genomtiderna favoritartist Owe Thörnqvist är på tvn ikväll å då MÅSTE vi ju bara gå dit och låna deras tv lite ;)

Puss och Kram Skumbanan

In your dreams kanske... ;)

Kategori: Allmänt

ja för min plan för dagen och kvällen har helt rubbats... kanske till det bättre än den ursprungliga tanken... åtminstone vettigare =P

planen för dagen var egentligen inte så grandios, pyssla på lite hemma (främst "nere hos mig"), ta hand om hästen (vilket jag såklart ska göra!) å försöka hinna med lite egentid för ögonbryns-noppning och nagellacksmålning... men nä! när jag kom hem hjälpte jag pappa å dra fram ris och rester av en gammal hästhage, sen fick jag samla ihop rat och åka på "tippen"... sen efter en softishstund på altanen efter maten fick jag ett städryck och började fixa på toan "uppe", men mitt i mitt toastolsrengörande ringde E.K och ville surra av sig lite =) där sprang det iväg en timme =P men nu är handfat, toalett, och delar av väggen rengjorda iaf =P nu ska jag bara ta mig an resten... när det är gjort väntar en tur till stallet och gos med hästen! =) sen ska jag försöka klämma in en dusch och ögonbryns-noppningen (som jag skjutit upp i minst en vecka nu!!! gah!)

ja just de! har lyssnat på P3 under min städning och då va Ola Salo och en annan kille från The Ark värdar, å då kom jag på att jag MÅSTE ha deras nya skiva! Dom är ju bara såååå bra! sagt å gjort! så nu dansar jag loss till The Ark när jag städar =) sweet!



Puss och Kram Skumbanan

när katten är borta...

Kategori: Allmänt

...dansar råttorna på bordet!
fast det kommer ju inte vi att göra, jag å pappsen.
men mammakatt har "left the building" så att säga... hon har påbörjat sin jätteresa ner mot Bratwurstland!

så nu e de bara jag å pappsen, å vovven å heppa såklart ;) myspys!



snart har jag honom i min ägo =P ytterligare en Betnér DVD till samlingen, efter denna fattas det bara en! jag har precis skickat iväg en beställning på Ginza för en ny tv-box å då passade jag på att beställa lite Betnér åxå =)

ja jag ska hålla hårt i slantarna men jag måste bara... ;)

(aha! där har vi hålet pengarna trillar genom "jag måste bara-hålet")

Puss och Kram Skumbanan

kraschboombang

Kategori: Allmänt

ja vilken dag det har varit på folkracebanan idag =)
va lite skeptisk inför dagen, har aldrig tidigare varit på folkrace i Svenstavik. Å så regnade det när jag klev upp... men men, de va bara att klä sid efter väder och invänta skjutsen... vi brummade iväg och väl där visade det sig att dom redan fyllt alla posteringar... grrr, dom visste ju att vi skulle komma... BLÄ... men det ordnade sig, en av oss fick ta 30-skylten och vi andra två fick ställa oss på en postering där alla va ovana... så vi "veteraner" (hehe) klafsade iväg dit och visade vart skåpet skulle stå ;) jojo, posteringschef som det nu så fint heter, de va jag de =) ska göra 5 tävlingar som funktionär varav tre måste vara nånting med "chefs"-befattning, nu har jag gjort 2 =) nästa blir i Föllinge 16/7! Kom å kolla ;) hur som helst så fick jag faktiskt "leka chef" idag till skillnad från förra tävlingen då jag stod me folk som vet hur det går till, idag va det gröngölingar tror jag, som mest stod å sov eller tittade på annat.. inte alla såklart men ett par av dem åtminstone...

i övrigt så va de en fin folkracebana må jag erkänna, men dock utan alternativspår så utgången va liksom klar redan efter starten för det fanns knappt några ställen där det gick att köra om..

å M.H körde toookbra idag =) inledde med 2 heatsegrar, men i tredje kvalet blev det svartflagg... men han tog sig till C final och ledde efter första varvet å sen dog bilen helt plötsligt men han fick igång den å då låg han på 4e plats. efter målgången så tvärdog bilen igen precis vid våran postering så då fick jag chans att hoppa ner och fråga han va som hände... tidigare under C finalen pajjade även T.Bs bil och han blev också stående på våran sträcka.. så när det va dags för bärgning fick traktorn ta me sig båda två... såg lite kul ut =P



nej, nu blir det ett dopp i tunnan =)

Puss och Kram Skumbanan

trodde jag ja...!

Kategori: Allmänt


jippikajjej tänkte jag när de "sista" föräldrarna kom och hämtade sina barn, jag får sluta en timme tidigare... meeen neeeej! då fick min kollega besök så nu sitter dom å surrar... hm... känns dumt att gå hem innan henne, hon slutar ju enligt schemat före mig, men samtidigt så har ju hon egentligen redan slutat... hm... ska fixa lite på datan en stund och sen åker jag hem oavsett om hon är kvar eller inte... så de så!

Puss och Kram Skumbanan

så lejsamt å så gruvsamt...!

Kategori: Allmänt

ja båda två på en och samma gång...
fick idag ett samtal från bilverkstan, allt som allt kommer det att gå loss på ca 15000 =S plus 4500 för bytet av katalysatorn... grrr! DUMMA BIL!

å som vanligt klirrar det klent i kassakistan just sånna här gånger vilket gör att päronen inte blir så glada... Men nog ska vi lösa detta... Får leva snålt i sommar (kanske inte det lättaste) å framför allt se till att betala så mycket som jag kan till päronen för bilen så det blir snabbt avklarat...!

å sen SKA jag verkligen se till att hålla koll på de små kryphål som verkar finnas i mina utgifter...

utöver denna hemska ekonomirapport så har dagen varit riktigt bra! jag och en kollega tog med oss "våra" stora barn och åkte till Jamtli =) och när vi kom tillbaka till förskolan va det dags för oss att sluta och fara hem =) väl hemma slocknade jag på soffan på altanen och där är jag än, fast vaken =P

jag klurar på om det kan va nån fotboll på Edevallen ikväll, lär väl märkas om typ 10 minuter om det hörs höjda röster ;) då ska jag nog kila ner och kolla =) annars väntar nog sängen, klev upp 4.30 i morse, och en så vidare lång lur blev det inte på soffan...

Puss och Kram Skumbanan

smärta!

Kategori: Allmänt

jag lider av smärta! överallt känns det som just nu.. det liksom strålar i höger underarm av och till, mitt högerknä dunkar av smärta känns de som, mest hela tiden... grr! jag blir så less. jag berättade för mamma i söndags att jag hade ont i knät, å då pratade vi om att det kanske var för att jag har varit ute å gått så mycket på sistone att jag liksom har överansträngt det. MEN det har ju fortfarande INTE gått över... Å jag vill så gärna fortsätta med mina promenader men inte medan det gör ont i benet.. vad det än är, om det är nåt, så vill jag ju inte förvärra det... uuuuusch!

sen har jag en lustig känsla i maggropen och i hjärtat, obehagligt det är vad det är... Jag tror jag vet vad det kan bero på... En person som jag bryr mig om har börjat bete sig anorlunda, och det gillar jag inte, en helomvändning efter en bra period... Vet inte hur jag ska hantera eller ta mig an detta, vill veta om jag bara inbillar mig, eller om det är nåt i görningen...

det hela vart ju inte bättre av att jag fick påhälsning på jobbet idag av T, visserligen sa jag att det gick bra. men som vanligt blir jag alltid knäpp i kolan när jag träffat T. MEN! känslan av att den där andra personen inte beter sig som den ska har jag haft sen i måndas... Ogilla!

åååå jag vill såååå gärna ut å gå!!! tror jag ska ge det ett försök... pappa får väl hämta mig om det inte går...


Puss och Kram Skumbanan

skallebang...

Kategori: Allmänt

ja de har jag! har haft det av och till hela dagen... uschaligen...!

men i övrigt har dagen varit suuupernajs! Sommarfest tillsammans med barnen och deras föräldrar, det var jättetrevligt. Fick en jättefin rosa ros av en av barnen som lämnar förskolan nu för att börja grundskolan.. =)

å när jag äntligen kom hem (kändes hemskt långt till Föllinge idag) fick jag en ring av mamma =) som hon hade köpt i stan idag, men som hon efter noggrant övervägande inte tyckte passade henne och att den passade mina fingrar bättre =) jättefin med blåa och turkosa stenar på *tack mamma*

hade planer på att kika på Föllinges fotbollslag ikväll kl.19, men när jag passerade fotbollsplanen för ca 20 minuter sen fanns inte en tillstymmelse av en bil eller person där, så nu vet jag inte... Det kanske har blivit ändrat eller flyttat eller vad som helst... Och som det känns nu vill jag bara ta en varm lång dusch och sen soooova...

Men jag tror jag börjar me duschen och avvaktar me sova en stund, iaf en timme eller så ;)

Puss och Kram Skumbanan

Jojo =)

Kategori: Allmänt

sådärsådär =)
nu har jag fixat klart på datan inför morgondagen =) t.o.m spanat in vädret för morgondagen, och tro det eller ej, men enligt yr.no ska det va lite solchanser imorrn eftermidda! Jag håller tummarna för att dom har spått rätt =)

å så har jag skickat iväg ytterligare en jobbansökan =) har skickat två till två skolor i Östersund, men ännu inte hört nåt. Den här ansökan gick iväg till en skola i Krokoms kommun, nämligen Rödöns skola... Håller mina tummar och tår att nån av de tre ansökningarna går vägen =) Inte det att jag inte gillar mitt nuvarande jobb, jag älskar det verkligen (de flesta dagarna) men jag känner att jag vill jobba inom det jag är utbildad till att göra, och så är det ju allt detta med lärarlegitimationen å sånt... Samtidigt som jag tycker det är sjuuukt bra, lärare är ett VIKTIGT yrke. MEN! Naturligtvis finns det människor som borde vara lärare men som inte är utbildade och tvärtom, folk som är utbildade men som är urusla lärare... Tänk om det va så bland läkare... Hemska tanke!

nixipixi, nu ska jag ta å rota fram lite grejor till imorrn å sen blir det soooova!

Puss och Kram Skumbanan

vilken usling!

Kategori: Allmänt

ja de e jag de =P som inte uppdaterar bloggen! grr på mig!

ja huga va man hunnit med grejor sen sist jag skrev nåt sist...
det hanns med lite kristiflygarhelgsledighet.. (hihi vilket långt ord) och lite nationaldagsledighet =) Tänkte på det på vägen hem från jobbet idag. För några veckor sen jobbade jag en dag, sen drog jag och Ida på semester, väl hemma jobbade jag tre dagar, så va man ledig 5. Å sen jobbade jag fyra dagar å nu den här veckan är det fem fulla dagar man ska jobba... ojoj.. äääh, går det som idag ska inte de va nå problemos ;)

idag har jag haft en bra dag =) jobbet har flutit på riktigt bra, inga trilskna barn, goa medarbetare och en snäll chef =) efter jobbet åkte jag in till stan för att rulla runt med Zixten på stan medan Jenny va hos frissan! =) kvalitetstid me min favorit 1,5åring =)

 
mysungen =)

efter att ha trixat runt på stan me barnvagnen mötte vi upp Jenny och gick på hattjakt ;) sen sa vi hejdå och jag mötte upp Suzette för en fika och sen åkte vi tillbaka på jobbet... Möte... suck tänkte jag, men det gick riktigt bra ikväll faktiskt =) å nu ska jag ta mig an lite grejer som ska va klara till imorrn, imorrn är det minsann sommarfest på mitt jobb =)

 

mitt "nya" hår =) frissabesök i torsdags =)


Puss och Kram Skumbanan

my heart skipped a beat...

Kategori: Allmänt

ja nästan så... underlig känsla detta..
men de känns iaf som att de inte va en dundermisstag som jag gjorde för drygt en månad sen =)

jahapp, vidare =) resan till Skottland var fantastiskt rolig, så skoj att ha me sig sällskap =)



 






 (GLASGOW)



Fler bilder finns på fejjan ;)

Puss och Kram Skumbanan